Ръководителят на ООН по правата на човека Фолкер Тюрк призова в

...
Ръководителят на ООН по правата на човека Фолкер Тюрк призова в
Коментари Харесай

ООН призова за примирие в Газа

Ръководителят на Организация на обединените нации по правата на индивида Фолкер Тюрк  прикани в понеделник за неотложно преустановяване на огъня в Газа, оповестява Агенция Франс Прес.

" Първата стъпка би трябвало да бъде неотложно филантропично преустановяване на огъня, спасяващо живота на цивилни посредством даване на бърза и ефикасна филантропична помощ, сподели в изказване Тюрк. Това принуждение в никакъв случай няма да свърши, в случай че водачите не се изправят и не подхващат смелите и хуманни избори, които се изискват от фундаменталното човечество ", сподели той.

Международната общественост остава разграничена по отношение на евентуалното прекъсване на боевете макар нуждата помощта да доближи до палестинците в Газа.

Израел спря доставките на вода, електричество, гориво и храна в отговор на офанзивата на " Хамас ", при която бяха убити минимум 1400 души, най-вече цивилни, и бяха взети повече от 200 заложници, съгласно израелски публични лица.

Управляваното от " Хамас " министерство на опазването на здравето в Газа съобщи в понеделник, че стартира затихваща бомбардировка в отговор на офанзивата.

" Твърде доста цивилни животи, доста от тях деца, към този момент са изгубени вследствие на тези военни дейности ", сподели Тюрк. През идващите дни ще забележим повече цивилни на ръба на гибелта от продължаващите бомбардировки. "

" Хамас " освободи още двама заложници

Две дами са пуснати по здравословни аргументи

Президентът на Съединени американски щати Джо  че полемиките за преустановяване на огъня в Газа могат да се проведат единствено в случай че " Хамас " освободи всички заложници, хванати от Израел по време на офанзивата му. Трябва да освободим тези заложници и тогава можем да приказваме ", сподели Байдън, запитан дали би подкрепил съглашение " заложници за преустановяване на огъня ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР